Πως ένα καπέλο θα σας προστατέψει από τις ακτίνες του ήλιου UV

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022
Πως ένα καπέλο θα σας προστατέψει από τις ακτίνες του ήλιου UV


Όλοι ψάχνουμε την κατάλληλη προστασία όταν πρόκειται για τον ήλιο. Το δέρμα μας εκτίθεται στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου όλο το χρόνο. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών καρκίνου του δέρματος. Έτσι, ιδιαίτερα το καλοκαίρι το καπέλο ηλίου καθίσταται απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς μπορεί να προστατέψει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου UV, τον καρκίνο του δέρματος και την πρώιμη φωτογύρανση. Εκτός αυτού, το καπέλο είναι η αποτελεσματικότερη και ευκολότερη λύση ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.


Συγκεκριμένα, ένα καλοκαιρινό καπέλο με γείσο 5-7 εκατοστά είναι η ιδανική λύση για μέγιστη προστασία στην πόλη, ενώ ένα καπέλο με γείσο 10-12 εκατοστά θα σας προσφέρει προστασία από τον ήλιο στην παραλία.
Ο βαθμός προστασίας των ψάθινων καπέλων εξαρτάται από την πυκνότητά τους.'Ενα καπέλο με πυκνή ύφανση και με μεγάλο γείσο (πλατύγυρο καπέλο) είναι η ιδανικότερη επιλογή για να μην διαπερνάει ο ήλιος το καπέλο. Αυτό το μέγεθος θα εξασφαλίσει ότι όλο το πρόσωπο και ο λαιμός θα είναι στη σκιά.

Για μέγιστη προστασία αναζητήστε ένα καπέλο ηλίου που διαθέτει παράγοντα υπεριώδους προστασίας (UPF), που αναγράφεται στην ετικέτα. Έτσι θα είστε σίγουροι για την επιλογή σας.
Τα περισσότερα καπέλα μας διαθέτουν δείκτη αντηλιακής προστασίας 50 και πάνω (UPF 50+), δηλαδή μόνο το 1/50ο από τις ακτίνες UV θα διαπεράσει το υλικό του καπέλου.

Στο ηλεκρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τόσο σε γυναικεία καλοκαιρινά καπέλα, όσο και σε ανδρικά καλοκαιρινά καπέλα που θα σας προσφέρουν την απαιτούμρενη προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου: ψάθινα καπέλα, βαμβακερά καπέλα, αυθεντικά χειροποίητα καπέλα Πάναμα, καπέλα τζόκεϋ, καλοκαιρινές τραγιάσκες και πολλά καπέλα ηλίου για όλα τα γούστα και τις ηλικίες!

Aπολαύστε το καλοκαίρι και τη θάλασσα αλλά και δώστε στυλ στην καλοκαιρινή σας εμφάνιση μένοντας παράλληλα προστατευμένοι από τον ήλιο! Ανακαλύψτε τη μοναδική συλλογή μας από τα πιο εντυπωσιακά καλοκαιρινά γυναικεία καπέλα και ανδρικά καπέλα στο Cappellieborse!
Μπορείτε επίσης να έρθετε να δείτε και να δοκιμάσετε τα καπέλα μας στο φυσικό μας κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στην Καρόλου Ντηλ 28.


Δείτε περισσότερα καπέλα εδώ:

Γυναικεία Καλοκαιρινά Καπέλα

Καπέλα Θαλάσσης

Καπέλα Υφασμάτινα

Ανδρικά Καλοκαιρινά Καπέλα

Καβουράκια

Τραγιάσκες