Γυναικεία Καπέλα


Προϊόντα 1 εώς 24 από 180

Γυναικείες Τραγιάσκες

Γυναικείες Τραγιάσκες

 Γυναικείες Τραγιάσκες

 

Ιστορία της γυναικείας τραγιάσκας

 

       Η ιστορία της  γυναικείας τραγιάσκας ξεκινά αρκετά παλιά, από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης. Στην αρχαία Ελλάδα, η τραγιάσκα ήταν ένα συνηθισμένο και διακεκριμένο αξεσουάρ που κυρίως φοριόταν από τις παντρεμένες γυναίκες και συμβόλιζε την πειθαρχία και την επιμέλεια στην εμφάνιση.

   Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η τραγιάσκα συνέχισε να φοριέται από τις γυναίκες, καθώς εκείνη την εποχή ήταν σύμβολο της κοινωνικής κατηγορίας και της κοινωνικής καταγωγής. Οι γυναίκες του Μεσαίωνα φορούσαν συνήθως μικρές τραγιάσκες, ενώ οι μεγαλύτερες τραγιάσκες συνήθως φορούνταν από τις αριστοκρατικές γυναίκες. 

       Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, η τραγιάσκα εξελίχθηκε σε ένα πιο πολυτελές αξεσουάρ, συνήθως φτιαγμένο από πολύτιμα υλικά και διακοσμημένο με διάφορα κοσμήματα και περίτεχνα σχέδια. όπου στα τέλη του 19ου αιώνα, η τραγιάσκα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλή.

       Άρα από τον 19ο αιώνα, η τραγιάσκα ήταν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τις γυναίκες που επρόκειτο να βγουν στον δρόμο. Πριν από αυτό, η τραγιάσκα ήταν κυρίως ένα αντρικό αξεσουάρ.

      Η τραγιάσκα χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τις γυναίκες για να κρατήσουν τα μαλλιά τους μακριά από το πρόσωπο κατά τη διάρκεια της οδήγησης αμαξοστοιχιών και της ιππασίας. Καθώς όμως η τραγιάσκα έγινε πιο δημοφιλής, έγινε ένα αξεσουάρ μόδας για τις γυναίκες, που το φόρεσαν σε διάφορα στυλ.

     Κατά τη δεκαετία του 1920, οι γυναίκες αρχίζουν να φορούν τραγιάσκες με μοτίβα και χρώματα, κάτι που τις έκανε πιο δημοφιλείς από ποτέ. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η τραγιάσκα ήταν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τις γυναίκες που εργάζονταν σε εργοστάσια ή υπηρεσίες στρατού. Στα μέσα του 20ού αιώνα, η τραγιάσκα έγινε επίσης δημοφιλής και εξλίσθηκε έως και σήμερα να αποτελεί ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ για την απογείωση της εμφάνισης μιας γυναίκας.


Πώς να φορέσετε μια Γυναικεία Τραγιάσκα

 

      Η γυναικεία τράγιασκα μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το στυλ και την προτίμηση της κάθε γυναίκας. Αναφέρονται συνήθως σε ένα στυλ λεπτής τραγιάσκας που καλύπτει τα αυτιά και το μέτωπο.

      Ένας τρόπος να τη φορέσετε είναι να την τοποθετήσετε στην κορυφή του κεφαλιού σας, καλύπτοντας τα αυτιά σας και το μέτωπο. Μπορείτε να την αφήσετε ελεύθερη για να πέσει φυσικά γύρω από το πρόσωπό σας, ή μπορείτε να την συγκρατήσετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας με ένα λεπτό λαστιχάκι ή μια κλωστή.

      Μπορείτε επίσης να φορέσετε την τράγιασκα με το μέτωπο σας ελεύθερο, καλύπτοντας μόνο τα αυτιά σας. Αυτό το στυλ είναι κομψό και ενδείκνυται για τις περισσότερες καθημερινές εμφανίσεις.

     Τέλος, μπορείτε να φορέσετε την τράγιασκα με το μέτωπο σας και ένα μέρος του μαλλιού σας πίσω από τα αυτιά σας. Αυτό δημιουργεί ένα πιο casual και χαλαρό στυλ.

    Επομένως η εφαρμογή μιας γυναικείας τραγιάσκας εξαρτάται από τον τύπο της τραγιάσκας και τον σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικοί τρόποι εφαρμογής για διάφορους τύπους τραγιασκών:

 1. Τραγιάσκα για την κράτηση των μαλλιών: Αν ο σκοπός της τραγιάσκας είναι να κρατήσει τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, τότε ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
 • Συγκεντρώστε τα μαλλιά σας προς την κορυφή του κεφαλιού σας.
 • Βάλτε την τραγιάσκα στην κορυφή της κεφαλής σας, καλύπτοντας όλα τα μαλλιά σας.
 • Πιέστε την τραγιάσκα καλά στην κεφαλή σας για να μην ξεφεύγει.
 1. Τραγιάσκα για το μακιγιάζ: Αν θέλετε να φορέσετε τραγιάσκα για να προστατεύσετε το μακιγιάζ σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
 • Ξεκινήστε από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τοποθετήστε την τραγιάσκα πάνω στα μαλλιά σας.
 • Σύρετε την τραγιάσκα μπροστά πάνω από τα μαλλιά σας μέχρι να φτάσει στη βάση του λαιμού σας.

 

Τύποι Γυναικείων Τραγιασκών  

 

         Γενικά υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ και τύποι γυναικείων τραγιασκών. Μερικά από τα δημοφιλέστερα στυλ γυναικείων τραγιασκών περιλαμβάνουν:

 1. Κλασικές τραγιασκες: Αυτές οι τραγιασκες έχουν συνήθως μια απλή σχεδίαση και είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως μάλλινο ή βαμβάκι.

 2. Σκουφάκια: Τα σκουφάκια είναι μικρότερα από τις κλασικές τραγιασκες και συνήθως κατασκευάζονται από πιο ελαφριά υλικά όπως πλεκτό ή δέρμα.

 3. Βερμούδες: Οι βερμούδες είναι μια πιο καθημερινή επιλογή και συνήθως φτιαγμένες από βαμβάκι ή ύφασμα που αναπνέει.

 4. Στρατιωτικές τραγιάσκες: Αυτές οι τραγιάσκες έχουν συνήθως πιο σκληρό σχεδιασμό και κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά όπως καμβάς ή δέρμα.

 5. Μπερέδες: Οι μπερέδες είναι μια πιο διαχρονική επιλογή και συνήθως έχουν ένα απλό, κλασικό σχεδιασμό. 

   

  Υπολογισμός Σωστού Μεγέθους Τραγιάσκας  

   

  Για να μετρήσετε το μέγεθος της γυναικείας τραγιάσκας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Χρησιμοποιήστε ένα κοντό μέτρο ταινίας για να μετρήσετε την περίμετρο του κεφαλιού σας. Αυτό πρέπει να γίνεται στο πιο φαρδύ σημείο της κεφαλής σας, κατά μήκος του μετώπου και πάνω από τα αυτιά σας.

  2. Βεβαιωθείτε ότι το μέτρο είναι στενά στο κεφάλι σας, αλλά όχι τόσο σφιχτό που να προκαλεί αναστολή της αναπνοής.

  3. Μετρήστε το μήκος του κεφαλιού σας από την μπροστινή πλευρά του μετώπου έως την πίσω πλευρά του κεφαλιού σας.

  4. Βρείτε το μέγεθος της τραγιάσκας σύμφωνα με τον πίνακα μεγεθών που παρέχεται από τον κατασκευαστή της τραγιάσκας.

         Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια γυναικεία τραγιάσκα που είναι σχεδιασμένη να εφαρμόζει σωστά στο σχήμα του κεφαλιού σας. Αν αντιμετωπίσετε δυσκολίες στη μέτρηση του μεγέθους, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο ειδικό κατάστημα για τραγιάσκες ή από εμάς τους ίδιους.