Wallets

Products 1 to 24 of 132

Leather Wallets

Leather Wallets

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ

 

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΩΝ  

     Η λέξη ‘’πορτοφόλι’’ προέρχεται από την ιταλική λέξη ‘’portafoglio’’ που στα ιταλικά σημαίνει χαρτοφύλακας. Στα αγγλικά η λέξη ‘’wallet” προέρχεται από την ελληνική λέξη ‘’κύβιση’’, η οποία περιγράφει τον σάκο που κουβαλούσε μαζί του κατά τη μυθολογία ο Ερμής.

     Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, δημιουργήθηκε στον άνθρωπο η ανάγκη ενός αξεσουάρ, με το οποίο θα μεταφέρει αντικείμενα. Το αξεσουάρ αυτό έμελλε να αποτελείται κατά κύριο λόγο από δέρματα ζώων μιας και εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε η πληθώρα των υλικών που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα. Με την κυκλοφορία των πρώτων νομισμάτων η ανάγκη αυτή έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Τα δερμάτινα αυτά ‘’πουγκιά’’ εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά και φύλαξη των ειδών αξίας.

    Το 1200 μ.Χ. οι κινέζοι είχαν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν χάρτινα συναλλάγματα και φημολογείται ότι τότε πήρε την σημερινή του μορφή το πορτοφόλι. Το 1700 μ.Χ. χάρτινα συναλλάγματα άρχισαν να τυπώνονται και στην Ευρώπη. Εκείνη ήταν και η περίοδος που ήρθε στη μόδα το δερμάτινο πορτοφόλι με τη μορφή που το ξέρουμε.

   Τον 19ο αιώνα τα πορτοφόλια εδραιώθηκαν για τα καλά και έγιναν απαραίτητο αξεσουάρ. Πολλοί ήταν αυτοί που πέρα από μετρητά και νομίσματα αποθήκευαν και τα καπνικά τους είδη μέσα στο πορτοφόλι καθώς την εποχή εκείνη ο καπνός πωλούταν χύμα. Κάπως έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας θήκης για την φύλαξη των καπνικών ειδών και δημιουργήθηκαν οι πρώτες καπνοθήκες.

 

 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Καταρχάς, πριν από την αγορά ενός πορτοφολιού δέρματος, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας δέρμα. Το καλό δέρμα είναι ανθεκτικό, αντέχει στη χρήση και διατηρεί την εμφάνισή του για πολλά χρόνια.

     Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε ένα πορτοφόλι που να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε πολλές θήκες για κάρτες, πρέπει να επιλέξετε ένα πορτοφόλι με αρκετές θήκες. Αντίθετα, εάν προτιμάτε ένα πορτοφόλι που να χωράει στην τσέπη σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα μικρότερο πορτοφόλι.

     Πρέπει να λάβετε υπόψη σας το στυλ και την εμφάνιση του πορτοφολιού. Επιλέξτε ένα πορτοφόλι που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας και ταιριάζει με το στυλ σας.

    Το πορτοφόλι είναι κάτι προσωπικό. Όχι μόνο γιατί εκεί αποθηκεύονται προσωπικά έγγραφα αλλά και γιατί αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες αλλάζουν το πορτοφόλι τους πολύ πιο συχνά από τους άνδρες. Οι γυναίκες τις περισσότερες φορές το επιλέγουν με βάση τις τάσεις της μόδας και το προσωπικό τους στυλ.


ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ

    Αρχικά, η επιλογή ενός ανδρικού πορτοφολιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η προσωπική σας προτίμηση, ο τρόπος ζωής σας, η χρήση που θα του δίνετε και η διάρκεια ζωής που επιθυμείτε από το πορτοφόλι σας. Παρακάτω δίνονται μερικές συμβουλές για την επιλογή ενός ανδρικού πορτοφολιού. Για αρχή, με βάση το υλικό: Το δέρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για τα ανδρικά πορτοφόλια, καθώς είναι ανθεκτικό και διαρκεί. Αλλά, επιλέξτε πάντα υψηλής ποιότητας δέρμα, όπως το γνήσιο δέρμα, για να διασφαλίσετε την αντοχή του. Στη συνέχεια το μέγεθος είναι επίσης σημαντικό. Επιλέξτε ένα πορτοφόλι που χωράει στην τσέπη σας και δεν είναι πολύ μεγάλο ή βαρύ όπως και στο χρώμα, επιλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με το στυλ σας και τις προτιμήσεις σας. Μαύρο, καφέ και καμηλό είναι ασφαλείς επιλογές που ταιριάζουν με πολλούς συνδυασμούς ρούχων. Τέλος, επιλέξτε ένα στυλ που σας αρέσει και ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας.

   Άρα, η επιλογή ενός ανδρικού πορτοφολιού μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, όπως το στυλ, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η ποιότητα. Στο θέμα του στυλ, τα ανδρικά πορτοφόλια μπορούν να διαφέρουν σε σχήμα, χρώμα και υλικό. Για παράδειγμα, ενα κλασσικό δερμάτινο πορτοφόλι μπορεί να είναι πιο κομψό και κλασσικό, ενώ ένα πορτοφόλι από καμβά ή υλικό όπως το δέρμα και το καουτσούκ μπορεί να είναι πιο casual και αθλητικό.

    Επιπλέον, τα ανδρικά πορτοφόλια μπορούν να διαφέρουν στον τρόπο που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται. Για παράδειγμα, ορισμένα πορτοφόλια μπορούν να έχουν πολλαπλές θήκες και διαμερίσματα για να φιλοξενήσουν κάρτες, χαρτονομίσματα και άλλα αντικείμενα, ενώ άλλες μπορεί να είναι πιο απλές και βασικές.

    Τέλος, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή ενός ανδρικού πορτοφολιού για να αποκτήσετε ένα υψηλής ποιότητας πορτοφόλι που θα αντέξει στον χρόνο και σε διάφορες συνθήκες.


ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ

    Ένα γυναικείο πορτοφόλι συνήθως περιλαμβάνει πολλαπλούς χώρους για κάρτες, χαρτονομίσματα και νομίσματα, και μπορεί να είναι εξοπλισμένο με φερμουάρ για να διατηρείται ασφαλές το περιεχόμενο. Τα πορτοφόλια αυτά είναι συνήθως σε μεσαίο ή μικρό μέγεθος, ιδανικά για να χωρέσουν στην τσάντα μιας γυναίκας.

    Τα πορτοφόλια περιέχουν γεωμετρικά και στρογγυλά σχήματα, τρίγωνα και συνδυασμένα μεταξύ τους αρμονικά, μίνιμαλ σχέδια σε πορτοφόλια που φαίνεται να έχουν γίνει πολύ δημοφιλή γιατί, μεταξύ άλλων, μπορεί να είναι ένα casual αξεσουάρ αλλά ταυτόχρονα και επίσημο. Η απλότητα είναι το κλειδί γι'αυτό πέρα από το κομμάτι της κομψότητας, κάντε λοιπόν τη σωστή επιλογή μεγέθους λαμβάνοντας υπόψη τι ακριβώς θα μεταφέρετε σε αυτό. Θα είναι μόνο χαρτονομίσματα; Θα υπάρχουν κάρτες; Ίσως η ταυτότητά σας; Εσείς επιλέγετε! 

    Έτσι, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ γυναικείων πορτοφολιών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και το στυλ της κάθε γυναίκας. Ορισμένα δημοφιλή στυλ περιλαμβάνουν για παράδειγμα, το κλασσικό πορτοφόλι: Αυτό το στυλ είναι απλό και κομψό και συνήθως έχει έναν αριθμό θήκες για κάρτες και ένα κυρίως χώρο για νομίσματα και χαρτονομίσματα. Τα πορτοφόλια με φερμουάρ: Αυτό το στυλ διαθέτει ένα φερμουάρ που κλείνει γύρω από την περίμετρο του πορτοφολιού για να προστατεύσει τα περιεχόμενά του. Το πορτοφόλι μεταφοράς: Αυτό το στυλ είναι μεγαλύτερο από ένα κλασσικό πορτοφόλι και συνήθως έχει θήκες για κινητά τηλέφωνα και άλλα αξεσουάρ. Το πορτοφόλι με αλυσίδα: Αυτό το στυλ διαθέτει μια αλυσίδα που επιτρέπει στο πορτοφόλι να φορεθεί σαν τσάντα ώμου ή να κρεμαστεί από τη ζώνη. Και το πορτοφόλι με τσέπες: Αυτό το στυλ διαθέτει πολλαπλές τσέπες για κάρτες, νομίσματα και άλλα αξεσουάρ.

    Επομένως, όταν επιλέγετε ένα γυναικείο πορτοφόλι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή σας. Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι ο στυλ, οι διαστάσεις, η λειτουργικότητα, ο αριθμός των θήκων και των διαμερισμάτων, καθώς και η ποιότητα του υλικού κατασκευής. Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα πορτοφόλι που να είναι ταυτόχρονα μοδάτο και λειτουργικό, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό, κομψό πορτοφόλι με πολλαπλά διαμερίσματα για να χωρέσει ταυτόχρονα κάρτες, χαρτονομίσματα και κέρματα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα πορτοφόλι με ένα ιδιαίτερο σχέδιο ή χρώμα που να ανταποκρίνεται στο προσωπικό σας στυλ.

     Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πορτοφόλι κατασκευασμένο από υλικό υψηλής ποιότητας, όπως δέρμα ή καμβά, που θα διαρκέσει περισσότερο και θα προστατεύσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.